Associació jubilats
d'ajuda al menor

Memòria Ajuda’m 2019/20

1. Actuacions prèvies:

Vam encetar el curs, com ja és habitual, al mes d’octubre. Aquest curs el dia 7. Vam Proporcionar claus a cada equip per no haver d’estar pendents d’on deixar-les i tenir major autonomia.

Els grups de mestres hem funcionat com sempre. Enguany teníem una persona voluntària que venia els dijous i s’encarregava de preparar i estar pendent del berenars. També es van incorporar al mes de gener, Txema Más García (que ens ajudarà en l’anglés) I han entrat a formar part de la nostra associació Anna Cardona i Anna Noguera. Anselma Valentin no es va incorporar per temes de salut

Vam decidir regular l’assistència de xiquetes i xiquets en funció del seu progrés i per a incorporar-ne de nous. El dimecres, dia d’atenció a necessitats més especifiques (atesos per Isabel Soler i Herminia Miralles) proposem que es faça atenció a I, L, N. i V. Encara que L. comença a fallar prou.

Coordinació amb Serveis Socials per repassar assistents i noves incorporacions.

Reunions amb les empreses que ens donen suport, presentant la memòria i plantejant les necessitats pel curs vinent. Hem de fer constar que el suport que ens donen és incondicional i sense entrebancs.

2. Desenvolupament del curs:

El 12 de novembre ens pinten els jocs al carrer, es posa la protecció a la valla que separa la placeta del barranc i s’instal·la un punt de llum al carrer. Demanda que s’havia fet a l’ajuntament.

El 21 de novembre s’incorpora Maru com a voluntària de suport a preparar els berenars

Per les vacances de nadal es reparteix a cada xiqueta/xiquet, un lot nadalenc valorat en 5,44€, juntament amb unes motxilles i material escolar donat per CREU ROJA i un pots de suc donats per ADIMA

Dia 9 de desembre anem al cine a vore FROZEN 2.

Dia 16 de desembre reunió ordinària. A continuació dinar de convivencia. Obsequi de Restaurant Los Arcos

ROLSER ens anuncia que el 5% dels beneficis de la venda d’alguns dels seus articles, inclusos en una campanya solidària, ens els destinaran a nosaltres.

Rebem una donació d’Herminia Infantes de 400 €, amb motiu de l’enllaç de la seua filla.

El 12 de gener anem al “rastro”. Vam aconseguir una recaptació de 427,50€.

A gener s’incorporen nous xiquets i xiquetes (D i E). Altres són baixa per no asistir.

El 10 i el 29 de febrer ens reunim amb Encarna de Serveis Socials per actualitzar llistes i veure noves demandes.

Aconseguim establir contacte amb À. que ve a visitar-nos: Tere va anar a per ell i el va tornar a la seua casa.

El CEIP Alfàs ens proporciona mobiliari de tamany mitjà (4 tauletes i 5 cadires blanques -tot nou- i dues cadires verdes. Nosaltres hem fet donació a l’escola musulmana de mobiliari gran, una pissarra electrónica, llibres de lectura i una enciclopèdia.

El 4 de febrer s’incorporen J. i B.

El 10 de febrer fem una reunió de coordinació per tal de tractar temes puntuals, que després es passaran a la Junta General. Txema enceta la pàgina web, Isabel Soler gestiona i prepara eixida al Prado. Pepa Oliver demana pressupost per a la tele que s’ha decidit comprar, Francesc Josep Noguera demana pressupost per a mobiliari, Antonio gestiona el mobiliari que ens donen de l’Alfàs. Anna Mari coordina i prepara documentació per l’eixida al port de Dénia

El 20 de febrer anem a la Casa de Cultura. Sessió de contacontes. Amb coordinació de la biblioteca pública i actúa per a nosaltres Pepa Costa.

El 27 de febrer anem al Prado d’Ondara, decidim llogar un bus, per major comoditat, control i per evitar problemes d’aparcament. Isabel ens explica les obres.

Txema s’encarrega de posar en marxa el web.

Herminia ens regala dos dosificadors de gel hidrialcohòlic. (ho mencione perque este día encara no sabíem que anava a suspendre´s tota la nostra activitat)

El 28 de Febrer encara estàvem planificant el viatge al port de Dénia. Junt amb Malva, de Rolser. La donació solidària de nadal anàvem a destinar-la a aquesta activitat.

El 3 de març, Encarna (SS) em diu en un missatge que ha de començar un xiquet nou (A.L) que s’incorpora de seguida.

El 12 de Març ens avisen de Rolser que no es farà l’excursió. L’últim dia de classe es fa un treball sobre el virus. Aquest dia se suspenen les classes.

Acordem que els productes que han quedat a la nevera i els romanents de llet, oli i tots els productes alimentaris siguen repartits per a les families de Creu Roja.

Ens preocupem de passar normes i avisos clars a les famílies.

Passem enllaços de pàgines web per a facilitar les tasques a casa.

El 17 de juny fem una reunió ordinària de final de curs. Després anem a dinar al Tresmall (obsequi de Restaurant Los Arcos)

Conseguim per a N. la matrícula gratuïta al curs d’angles de l’institut.

Els models per a les autoritzacions de les eixides estan en l’annex I, a continuació de la memòria.

Els objectius

Anem treballant insistentment en els objectius que ens marquem com a prioritaris que són la convivència, el respecte, la cura del medi i dels materials i l’alimentació. Cal dir que alguns d’ells resulten complicats, per les diferències que porten cadascú dels xiquets i xiquetes. No obstant això, tractem de donar solució als entrebancs que van sortint.

Metodología

- El tractament de l’alumnat és totalment individualitzat, en el moment de treball escolar, adaptant-nos a les necessitats, nivells i matèries que cadascú necessita. El temps de cura i higiene, berenars i jocs és quan treballem el respecte, la convivència i les normes bàsiques de comportament.

- El menjar dels berenars ha estat en funció del nostre criteri, tenint en compte el respecte a les creences religioses i costums dels xiquets musulmans, i atenent, dintre de les nostres possibilitats, els gustos de l’alumnat. S’inclou el llistat de comandes mensuals, còpia del que s’envia a Masymas (annex II)

- Seguim amb el registre d’assistència, incidències i altres qüestions destacables que afecten a la resta d’equips de Mestres i que funciona com a mètode de coordinació (annex III)

Equips de Mestres de cada sessió.

S’ha complert el programa fins el 12 de març

Les rutines de feina s´han desenvolupat com estava previst.

Resultats

Dies de funcionament: 71 (fins el 12 de Març)

Nombre de xiquets i xiquetes atesos:18

Assistència mitja: 6,67

Nombre de mestres participants 13

Nombre de professionals externs i tipus de col·laboració que han desenvolupat: (Encarna de SS)

Persones de suport que s’han incorporat : 2 (Txema i Maru)

3. Propostes de millora i temes pendents

Hem passat una proposta als PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS que ens afecta. Esperarem a veure si reuneix les condicions que demanen. Si resultara positiu, modificarem l’estratègia de funcionament.

Vistes les normes pels centres escolars, prepararem el dia 3 de setembre, unes pautes que passarem a les autoritats locals per tal que les avaluen i determinen si podem encetar el curs al mes d’octubre.

De moment estem atenent a N., individualment i una estona a la setmanaper les vesprades, amb un sol professor/a i amb les mesures que recomana de distancia, neteja i desinfecció de mans.

Fem una reunió de coordinació el dijous 3 de setembre, on debatim i decidim unes pautes que s’expliquen tot seguit

4. Estratègies i mesures de funcionament.

Proposem que:

  1. Haurà una porta d’entrada (la porta gran que dóna a la placeta) i una d’eixida (la que ix al Carrer Devots)
  2. Posarem el gel hidroalcohòlic i tovallons de paper a l’entrada. Tindrem mascaretes per si no en porten o no en tenen.
  3. Proposem fer dos torns de treball, de 5 a 6 i de 6 a 7 (Opció c.1) o només un, de 5 a 6:30 (Opció c.2).

c.1

Cada dia (de 5 a 6) acudirà una parella de germans. Només van junts i a la mateixa hora els germans, atesos per un sol mestre, que sempre serà el mateix. Seuen a una taula gran, sempre la mateixa. Eixa taula no l’ocupa ningú més fins l’altra setmana que l’ocupen una altra vegada les mateixes persones. De 6 a 7, un altre mestre/a amb un xiquet/a dels que no tenen germans. Té una taula que ocupa ell/a soles, també fins l’altra setmana.

c.2

Que puguen anar diàriament tels tres xiquets de la proposta, amb els respectius mestres, en una mateixa sessió de 5 a 6.30, si veiem que es poden mantenir ordre i distàncies.

En tots dos supòsits, un tercer adult atén cada dia la higiene de mans (en arribar i abans de berenar), els prepara els berenars i té cura de la higiene dental i personal. L’explicació està a continuació.

  1. Suprimim l’hora d’esbarjo. Fan la feina, berenen i se’n van a casa si fem un torn. Si en fem dos, els del segon, berenen, fan la feina i se’n van.
  2. Procurarem tenir sucs i potets de cacao individuals per no gastar gots ni tindre que calfar llet. L’adult prepararà els berenars amb guants.
  3. Obligatori ús de mascareta quirúrgica durant tota l’hora (excepte quan berenen que estaran també a la seua taula).
  4. Suprimim les tovalloletes personals per a la seua higiene (llavat de mans meticulosament, també gastarem paper. La higiene dental, un a un amb el material d’ús personal).
  5. Demanar a l’Ajuntament desinfecció de mobiliari i material per a desinfecció diària (que farà cada xiquet/a respecte del seu espai i materials. El producte el controla l’adult que fa els berenars.
  6. Es suprimeix l’ús d’ordinadors, excepte quan el mestre/a puga netejar-los convenientment.
  7. Passem aquestes mesures a supervisió del personal competent per tal de veure si és factible o que ens indiquen variacions (si en calen).

Opció c.1

de 5 a 6

Opció c,1

de 6 a 7

Opció c.2

De 5 a 6:30

Dilluns

Xiquets 1, 2

Germans

Mestre A

Taula blava gran

Xiquet 3

Mestre B

Taula blava unipersonal

Xiquets 1, 2, 3 en les taules assignades

Mestres A, B

Mestre C higiene i berenars

Mestre C igual

Dimarts

Xiquets 4, 5

Mestre D

Taula taronja gran

Xiquet 6

Mestre E

Taula taronja unip

Xiquets 4, 5, 6 en les taules assignades

Mestres D, E

Mestre F

Mestre F igual

Dimecres

Xiquets 7, 8

Germans

Mestre G

Taula verda gran

Xiquet 9

Mestre H

Taula verda unipe.

Xiquets 7, 8, 9 en les taules assignades

Mestres A, B

Mestre I

Mestre I

Dijous

Xiquets 10,11

Germans

Mestre J

Taula blau clar gran

Xiquet 12

Mestre K

Taula blau clar unipersonal

Xiquets 10, 11 12 en les taules assignades

Mestres J, K

Mestre L higiene i berenars

Mestre L igual

Divendres

Xiquets 13, 14

Germans

Mestre M

Taula roja gran

Xiquet 15

Mestre N

Taula roja unipersonal

Xiquets 13, 14, 15 en les taules assignades

Mestres O

Mestre O higiene i berenars

Mestre O igual

5. Agraiments

Cal destacar la pèrdua de la nostra amiga i companya, incondicional i fundadora d’aquesta associació Anselma Valentin i fem arribar a la família el nostre agraïment per la seua tasca activa en la nostra associació.

COM SEMPRE, DONEM LES GRÀCIES A L’EQUIP DE PERSONES VOLUNTÀRIES. A LES EMPRESES MASYMAS, ROLSER I ARCOS, QUE ENS FACILITEN MOLT LA FEINA, I A L’AJUNTAMENT QUE ENS DONA TOT EL SEU SUPORT PER A QUÈ LA NOSTRA TASCA VAJA AVANT.

ENGUANY, AL MES DE SETEMBRE, FAREM 5 ANYS. ESPEREM PODER CELEBRAR-HO COM CAL. ENTRE ALTRES COSES, PRESENTAREM EL NOSTRE WEB